Casa noastra ambulanta este mica dar nu avem nevoie de mai mult, caci gradina este gigantica !!!
De cite ori vom ajunge la un capat, vom lua avionul pentru a continua sa exploram alta parte, dincolo de ocean. Cu copiii, vrem sa descoperim tot ce adaposteste, pinguini, foci, ursi, elani, balene, elefanti, iar daca ei isi imagineaza chiar si zine si pitici, cu atit mai bine! Ah, uitam dragsterele si rachetele de la Cap Canaveral, ca doar sint baieti.....iar Ilinca va fi cu siguranta incintata oriunde va fi cu noi!
Ideea de a descoperi animalele in mediul lor natural ii incinta. Speram ca intilnirile cu copiii din lumea intreaga sa fie la fel de fascinante.
Vlad vrea sa mingiie bebelusi de pinguini, Matei, bebelusi de Kanguri, le este frica de primele intilniri cu crocodilii din Florida in Everglades dar sint incintati la ideea de a vedea balenele si ursii din Alaska sau kangurii din Australia, elefantii pe strazile din India. Vlad, nu vrea sa vada lupi, o specificam pentru ca ne-a zis-o clar, “Petre si lupul” cu siguranta l-a traumatizat…! Imaginile pe care le-au vazut cu ghetarii ca Perito Moreno din Argentina, cascadele de la Iguacu sau vulcanul Popocatepetl (numele ii amuza foarte mult) din Mexic ii atrag, iar plimbarile cu bicicletele in natura, pescuitul sau orice alta activitate pe care natura din lumea intreaga le-o va oferi ii fac nerabdatori.
Pentru inceput, traseul nostru este relativ clar, chiar daca depinde in parte de data stampilei pusa in pasapoarte la sosirea in Statele Unite. In orice caz, incepem prin sudul Statelor Unite, apoi, urcam prin est sau vest (prin vest avem nevois cam de 4 luni), traversind Statele Unite, Canada si Alaska pina la cercul polar, de unde vom incepe coborirea pina la Ushuaia in Patagonia traversind America de Nord, Centrala si de Sud. Vom evita tari ca Colombia, si in general, ne vom adapta parcursul evolutiei situatiei politice sau sanitare in lume. Dupa o noua croaziera a lui Simon, vom continua cu Noua Zeelanda, Australia, Asia de Sudest...poate chiar si China daca devine mai accesibila intre timp, Japonia, vom vedea, ne vom adapta, pornim de la ideea ca nimic nu ne grabeste si nimic nu este stabilit dinainte.

Pagina principala