Simon.

Toate vapoarele au nume, deci camperul, ca un adevarat  membru al familiei trebuie sa fie personalizat...Toate jucariile lui Vlad se cheama Simon, (Simon este fratele lui Arthur si Philippine, copiii vecinilor pe care Matei si Vlad ii adora), deci camperul se va chema Simon.

 
 

Alegerea lui nu a fost lucru usor. Pentru noi este prima data cind o masina intruneste atitea conditii, deplasarea si toate activitatile vietii noastre. Este masina, casa, biroul.....Este imposibil de spus daca am facut alegerea cea buna, asta doar calatoria ne-o va, speram, confirma.
Dintre diversele experiente intilnite, intre celula minimalista instalata pe o masina de teren cu un comfort (cu adevarat) relativ si fostul camion al armatei germane onorat cu arsenalul unei expeditii, ne-am orientat inspre solutia unui camper pe un camion lejer cu permis B ceea ce nu ne impune limitele legate de statutul unui camion.
Stim ca Simon nu va putea trece pe oriunde dar putem oricind sa-i facem mici infidelitati inchiriind cu ziua o masina de teren pentru a vedea locuri inaccesibile lui.
In schimb ne ofera un comfort de rulat, dormit si viata in general pe am avut deja ocazia sa-l apreciem. Merci Simon !
Pentru alegerea camionului leger, IVECO 35C17, 3.0 litri, 166 cai putere (vezi pagina parteneri) l-am ascultat pe Liviu. Fiabilitatea-i recunoscuta, propulsia, rotile duble pe spate si motorul puternic ne vor fi cu siguranta de mare folos.
Celula, ARCA, 5 locuri pasageri are 6 locuri de dormit, bucatarie cu aragaz, frigider cu congelator, WC, sala de baie cu dus separat...tot confortul.
Dimensiunile sint respectabile 7.2 m lungime, 2.35 m largime si 3.2 m inaltime. In teorie toate astea ar trebui sa nu depaseasca in sarcina maxima 3.5 t, sarcina pe care o  rotunjim deja la 4.5 t.....daca sintem rezonabili.
Am efectuat citeva amenajari pentru a-i mari autonomia si confortul / panou solar pentru o autonomie energetica totala, rezervor de apa suplementar (total 170 litri), transformator 12 /240 V, incalzire pe motorina in plus de incalzirea de baza a camperului pe gaz (ni se pare esential, cu copiii, sa avem 2 sisteme de incalzire pentru a reduce probabilitatea de pana mai ales legata de posibila lipsa de aprovizionare in gaz in anumite tari), filtru ecologic pentru WC pentru a elimina total produsele chimice, am schimbat pneurile (mai mari), suspensia pe spate a fost integral schimbata pentru a resista la 4.5 tone si a-i ameliora garda la sol, placa de metal pentru a proteja carterul, plasa ocazionala de protectie a parbrizului in vederea pistelor din Alaska sau Patagonia...
Luam cu noi citeva jocuri de filtre (motorina, aer, ulei), placute de frina, uleiuri diverse, pompe de apa, garnituri, becuri, sigurante...dat fiind ca o data iesiti din Europa garaje gasesti dar piesele de care ai nevoie, niciodata.....
Cautam deci autonomia pentru a avea cit mai multa libertate in organizarea calatoriei.
Avem si o mare lista de accesorii esentiale ca adaptator international de gaz si electric, lanturi pentru zapada, placi de iesit din noroi sau nisip, cablu de tractiune, scule de tot felul...si mai ales, trotinete, biciclete, balon de fotbal, badmington, ping pong, undite....va vom tine la curent daca toate astea vor incape.

Croaziera lui Simon.

Ne vom desparti de el temporar la sfirsitul lui decembrie la Le Havre, in Franta pentru a-l regasi 3 saptamini mai tirziu la Jacksonville, in Florida. Va calatori pe un cargo Ro-Ro (Roll on, Roll off) complet gol (toata lista suspusa va calatori in container cu un alt vapor). Formalitatile legate de cargo sint complicate si scumpe mai ales pentru ca este vorba de Statele Unite....Intre timp trebuie sa ne ocupam de asigurarea lui pentru America de nord, dar asta este alt lucru complicat....si foarte scump.

Pagina principala